oSTERS
Vi stræber efter at udbrede kendskabet til den delikate spise, som indeholder alle de nødvendige vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for. Vi har altid et bredt udvalg af østers og toppings hertil, som sikre at både nybegyndere og østersentusiaster får en berigende oplevelse.
FOR BEGYNDERE
OG ENTUSIASTER
Vi har et stort kendskab til østers og 2 af vores kokke har vundet hendholdsvis 1. og 3. pladsen i DM i østersåbning 2024. Sammen har de lavet en kort introduktion om denne delikatesse, med åbningsteknikker, smagsbeskrivelser, samt opskrifter på deres favorit toppings.
Vores fiskekok, Simon Tønsager, vandt 1. pladens i DM i østersåbning 2024. Han har her lavet en lille How-To video, hvor han viser hvordan man sikkert og nemt åbner en østers.
VORES FASTE SORTIMENT
Vi har altid 4 forskellige varianter i butikken, og ofte flere alt efter udbud og efterspørgelse. Vi fører altid Gillardeau, Perle Blanche, Fines de Claire og Danske Gigas i vores faste sortiment.
GILLARDEAU
Nok det mest kendte brand indenfor østers. Den er opdrættet enten langs den franske atlanterhavskyst ved Normandiet, eller stammer fra Irlands sydlige kyster. Den har en fyldig og afbalanceret smag, med en nøddeagtig sødme og undertoner af hav og mørk tang.
Vores absolutte bestseller!
PERLE BLANCHE
En østers af bedste kvalitet, som undervejs i sin opvækst flyttes fra det næringsrige vand udenfor Utah Beach til flodudløbet ved Marennes. Dette medvirker til en østers med en meget mild salt og flot volumen.
En østers som Michel Michaud og mange andre topkokke sværger til.
FINE DE CLAIRE
En mild og afbalanceret fransk østers. Den har en fin saltbalance og er mindre kødfuld, hvilket er perfekt til dem, som foretrækker en mildere og mere let oplevelse.
DANSK GIGAS
Denne Gigas østers høstes i Limfjorden og er super faste i kødet med en intens mineralsk smag og nøddeagtig i smag – alt efter årstiden. Her er tale om en vild østers, og derfor spiller årstiden ind i både smagsnuancer og kødprocent.
Generelt er vilde østers bedst i de koldere måneder som september til april.
oSTERS TOPPINGS
I butikken har vi altid 2 faste og velsmagende topping -en rødløgsvinaigrette og sesam-soyavinaigrette. Derudover har vores dygtige kokke har udarbejdet en række forslag til toppings, som du kan tilgå nedenfor.
Ydermere, har vi fået nogle af de bedste kokke i Jylland. Topkokke som vi har en tæt sparring med i hverdagen, til at komme med deres farvorit opskrifter.
UMAMI—SYNAGIEN
Østers, champagne, cava og Crement går som hånd i handske når det komme til den 5. grund smag , Umami.
Når de døde gærceller der findes i mousserende vin, kombineres med østers, opstår der en unik og uimodståelig smagsoplevelse, da de 2 elementer sammen forstærker umami-smagen.
Vi har altid champagne og crement i sortiment, som passer perfekt til din næste østersoplevelse.
OPBEVARING AF oSTERS
Østers opbevares bedst ved 2-5 grader og kan holde sig i 3-5 dage.
Vi anbefaler at opbevare dem med den flade side opad, for at bevare deres naturlige saftighed.
Vi sælger hver uge flere tusinde østers til vores mange engrokunder. Derfor kan vi altid tilbyde et bredt og vi får sendinger hjem fra Frankrig flere gange ugentlig.
ADRESSE
Havnens Fiskehus
Fiskerivej 6
8000 Aarhus C
KONTAKT
hf@hf-aarhus.dk
Tlf: 8612 3800
aBNINGSTIDER
Man- Fre 9.00 - 17.30
Lør 9.00 - 14.00
FØLG OS
© 2024