oSTERS
Vi stræber efter at udbrede kendskabet til denne delikate spise, som indeholder alle de nødvendige vitaminer og mineraler, kroppen har brug for. Vi tilbyder altid et bredt udvalg af østers og tilhørende toppings, som sikrer, at både nybegyndere og østersentusiaster får en berigende oplevelse.
FOR BEGYNDERE
OG ENTUSIASTER
Vi har stor ekspertise inden for østers, og to af vores kokke vandt henholdsvis 1.- og 3.-pladsen ved DM i østersåbning 2024. Sammen har de lavet en kort introduktion til denne delikatesse med åbningsteknikker, smagsbeskrivelser og opskrifter på deres favorit-toppings.
Vores fiskekok, Simon Tønsager, vandt 1. pladsen ved DM i østersåbning 2024. Her har han lavet en lille how-to-video, hvor han viser, hvordan man sikkert og nemt åbner en østers.
VORES FASTE SORTIMENT
Hver uge leverer vi flere tusinde østers til vores mange engroskunder, hvilket sikrer, at vi altid har et bredt og friskt udvalg i butikken. Vi modtager løbende leverancer direkte fra Frankrig flere gange om ugen, så kvaliteten er i top.
I butikken finder du altid fire faste varianter – Gillardeau, Perle Blanche, Fines de Claire og danske Gigas – og ofte endnu flere, afhængigt af sæson og efterspørgsel.
GILLARDEAU
Nok det mest kendte brand indenfor østers. Den er opdrættet enten langs den franske atlanterhavskyst ved Normandiet, eller stammer fra Irlands sydlige kyster. Den har en fyldig og afbalanceret smag, med en nøddeagtig sødme og undertoner af hav og mørk tang.
Vores absolutte bestseller!
PERLE BLANCHE
En østers af bedste kvalitet, som undervejs i sin opvækst flyttes fra det næringsrige vand udenfor Utah Beach til flodudløbet ved Marennes. Dette medvirker til en østers med en meget mild salt og flot volumen.
En østers som Michel Michaud og mange andre topkokke sværger til.
FINE DE CLAIRE
En mild og afbalanceret fransk østers. Den har en fin saltbalance og er mindre kødfuld, hvilket er perfekt til dem, som foretrækker en mildere og mere let oplevelse.
DANSK GIGAS
Denne Gigas østers høstes i Limfjorden og er super faste i kødet med en intens mineralsk smag og nøddeagtig i smag – alt efter årstiden. Her er tale om en vild østers, og derfor spiller årstiden ind i både smagsnuancer og kødprocent.
Generelt er vilde østers bedst i de koldere måneder som september til april.
oSTERS TOPPINGS
I butikken tilbyder vi to faste og velsmagende toppings: Rødløgsvinaigrette og Sesam-Soya-Vinaigrette. Derudover har vores dygtige kokke udarbejdet en række forslag til toppings, som du kan finde nedenfor.
Vi arbejder tæt sammen med nogle af Jyllands mest talentfulde kokke, og i kraft af det samarbejde har de delt deres personlige favoritopskrifter med os.
UMAMI—SYNAGIEN
Østers, champagne, cava og crémant går som hånd i handske, når det kommer til den femte grundsmag: umami. Når de døde gærceller i mousserende vin kombineres med østers, opstår der en unik og uimodståelig smagsoplevelse – de to elementer forstærker nemlig umami-smagen i hinanden.
Vi har altid champagne og crémant på hylderne, der passer perfekt til din næste østersoplevelse.
OPBEVARING AF oSTERS
Østers opbevares bedst ved 2-5 grader og kan holde sig i 3-5 dage.
Vi anbefaler at opbevare dem med den flade side opad, for at bevare deres naturlige saftighed.
ADRESSE
Havnens Fiskehus
Fiskerivej 6
8000 Aarhus C
KONTAKT
hf@hf-aarhus.dk
Tlf: 8612 3800
aBNINGSTIDER
Man- Fre 9.00 - 17.30
Lør 9.00 - 14.00
FØLG OS
© 2024