Havnens Fiskehus

Havnens Fiskehus blev grundlagt i 1932 af Brødrene Carl og Christian Christensen. Brødrene startede ikke med en Butik på fast grund, men lå som en flåde i havnebassinet. Rundt om flåden lå hyttefadene, hvorfra kunderne kunne købe levendefisk. Køle- og fryserum var ukendt dengang. Dengang købte man ikke fisk i kilo, men i ”snese”, ”pund” og ”ol”.

I 1941 rykkede de to brødre ind i de nuværende lokaler på Fiskerihavnen i Aarhus og her grundlagde de, hvad der senere skulle blive en af landets førende fiskebutikker. Med sine brusende saltvands bassiner kunne man fortsat sælge sprællende fisk til sine kunder og butikken blev hurtigt kendt for sin høje kvalitet og fagligt dygtige personale.

I 1977 overtog Søren Blirup forretningen af sin svigerfar Carl Christensen. Søren drev med stort engagement og dygtighed forretningen videre i 21 år, det var især i denne periode, at Havnens Fiskehus udviklede sig til at blive en af landets mest anerkendte og respekterede fiskeforretninger. Lidt paradoksalt kan man sige det var/er, at en så stor fiskeforretning ligger i by, hvor der landes (fanges) meget lidt fisk.

I 1998 overlod Søren Blirup butikken til kokken Henrik Pihlkjær, som drev forretningen til 2004. Herefter ville Henrik gerne tilbage til kokkefaget og solgte således butikken for i stedet at drive restaurant i Mejlgade.

Fra 2004 til nu er butikken blevet af Anders og Kristian Højgaard Andreasen. De to brødre driver butikken med respekt for de gamle dyder, som ligger til grund for forretningens mangeårige succes. De to ejere, samt resten af personalet er stadig iført deres blå keddeldragter, og faglighed, kvalitet og god service er stadig i højsædet.

Med sine 13 hårdtarbejdende fuldtids ansatte samt 8 deltids medarbejdere bliver der sendt store mængder frisk fisk ud hverdag. Det er en fortsat ambition, at Havnens Fiskehus altid skal være kendt for kvalitet, faglighed og evnen til at nytænke måden at sælge og fisk på. Vi regner med at udbygge vores koncept med flere nye tiltag i løbet af 2015-2016.