Stegt rødtunge m/ hvide asparges & brunet smør

Stegt rødtunge m/ hvide asparges & brunet smør

Facts:

Til 4 personer

Ingredienser

  • 4 rødtunge fileter
  • 12 hvide asparges
  • 1 bdt. Dild ( ½ af dilden hakket fint – resten til pynt)
  • 1 pakke smør
  • 50g dag gammelt toast eller hvidt brød
  • 50g kapers
  • 1 banan skalotteløg
  • 1 øko citron
  • olie

Fremgangsmåde

Rødtunge fileterne lægges på tallerken, drysses med salt, og stilles til side – fisken må ikke være tildækket.

Smørret kommes i gryde og ”koges” ved svag varme. Alt vallen fra smørret skal falde til bunds i gryden, dernæst begynder vallen at karamellisere/brænde. Det skal dufte af nødder før det tages af varmen, og det brændte sigtes fra det brunede smør.

Brødet skæres i fine tern og ristes gylden på pande i olie.

Løg og kapers hakkes fint

De sprøde brød tern, hakket løg, kapers, hakket dild vendes i det brunet smør sammen med lidt citron saft – lunes over svag varme

De hvide asparges skrælles, og stege på pande i lidt smør, og olie. Tilsmages med salt, citron og hakket dild

Fisken ristes hårdt af på panden i lidt olie og smør. Et par minutter på hver side alt efter tykkelsen på rødtungefileterne