
Stegt rødtunge m/ hvide asparges & brunet smør
Stegt rødtunge m/ hvide asparges & brunet smør
Facts:
Til 4 personer
Ingredienser
- 4 rødtunge fileter
- 12 hvide asparges
- 1 bdt. Dild ( ½ af dilden hakket fint – resten til pynt)
- 1 pakke smør
- 50g dag gammelt toast eller hvidt brød
- 50g kapers
- 1 banan skalotteløg
- 1 øko citron
- olie
Fremgangsmåde
Rødtunge fileterne lægges på tallerken, drysses med salt, og stilles til side – fisken må ikke være tildækket.
Smørret kommes i gryde og ”koges” ved svag varme. Alt vallen fra smørret skal falde til bunds i gryden, dernæst begynder vallen at karamellisere/brænde. Det skal dufte af nødder før det tages af varmen, og det brændte sigtes fra det brunede smør.
Brødet skæres i fine tern og ristes gylden på pande i olie.
Løg og kapers hakkes fint
De sprøde brød tern, hakket løg, kapers, hakket dild vendes i det brunet smør sammen med lidt citron saft – lunes over svag varme
De hvide asparges skrælles, og stege på pande i lidt smør, og olie. Tilsmages med salt, citron og hakket dild
Fisken ristes hårdt af på panden i lidt olie og smør. Et par minutter på hver side alt efter tykkelsen på rødtungefileterne