
Fiskesuppe som på Restaurant ET
Facts:
Til 4 personer
Ingredienser
- 1 dl hvidvin
- 1 stk skalotteløg i tynde skiver
- 2 hakkede fed hvidløg
- 0.5 stk fennikel i tynde skiver
- 1 stk mini porre i tynde skiver
- 1/4 knoldselleri i tynde skiver
- 4 estragonstilke
- 4 kørvelstilke
- 3 persille stilke
- 1 stk stjerneanis
- 1 tsk fennikel frø
- 8 stk koriander frø
- 8 stk hvide peberkorn
- 0,5 liter fiskefond - kan købes ved Havnens Fiskehus
- 3 dl piskefløde
- 1 dl kraftig hønsefond
- 3 dl kraftig hummerfond - Kan købes hos Havnens Fiskehus
- 1 tsk safran
- 0,5 dl olivenolie
Fremgangsmåde
Grøntsagerne sauteres i en rummelig gryde. Hvidvinen tilsættes og reduceres ind til det halve. restan af ingredienserne tilsættes og koges ca 15 minutter. Herefter tilsættes krydderurte stilkene, som trækker 10 min i den varme suppe. Suppen sigtes og smages til med salt, peber, safran og evt tilsættes 100gr økologisk smør, hvis den skal være ekstra cremet og dejlig.
Fyld til suppen
Diverse fisk og skaldyr, spørg evt de gode folk fra havnens fiskehus. Fennikel i tynde strimler, som koger 4 min i suppen inden servering. nogle krydderurter vendt i god olivenolie og lidt citron saft.
Tilbehør
På Restaurant ET serverer vi safran Ali-oli, revet Gryére ost og store sprøde croutoner til vores fiskesuppe. Så kan man selv tilsætte efter egen smag.