Torsk med porre al a creme

Facts:

Til 4 personer

Ingredienser

  • 400 g fintsnittet porre
  • 200 g kartofler, skrællet og skåret i skiver
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl fiskefond
  • salt og peber
  • olivenolie
  • 1 tomat i små tern
  • en kvart agurk i små tern
  • 1 lille hakket rødløg
  • 1 spsk hakket purløg
  • 1 kvist dild
  • 100g renset stenbider rogn (valg frit)

Fremgangsmåde

Kog porre og kartoffel mørt i piskefløde og fond, blend, sigt og smag til med salt og peber. Gnid torskefileterne i lidt olivenolie og salt, og læg fileterne med skindet opad på en bageplade. Sæt ovnen på 180 grader og bag torsken ca. 12 min. Anret torsken i den varme creme og fordel alle de resterende ingredienser på toppen. Drys evt. frisk stenbider rogn over retten for den ægte forårs stemning. Tip: Hvis du halverer ingredienserne kan opskriften i stedet bruges som forret.

Til torsk og anden dampet hvid fisk anbefaler vi Sanserre fra Bichel.