
Torsk med porre al a creme
Facts:
Til 4 personer
Ingredienser
- 400 g fintsnittet porre
- 200 g kartofler, skrællet og skåret i skiver
- 2 dl piskefløde
- 2 dl fiskefond
- salt og peber
- olivenolie
- 1 tomat i små tern
- en kvart agurk i små tern
- 1 lille hakket rødløg
- 1 spsk hakket purløg
- 1 kvist dild
- 100g renset stenbider rogn (valg frit)
Fremgangsmåde
Kog porre og kartoffel mørt i piskefløde og fond, blend, sigt og smag til med salt og peber. Gnid torskefileterne i lidt olivenolie og salt, og læg fileterne med skindet opad på en bageplade. Sæt ovnen på 180 grader og bag torsken ca. 12 min. Anret torsken i den varme creme og fordel alle de resterende ingredienser på toppen. Drys evt. frisk stenbider rogn over retten for den ægte forårs stemning. Tip: Hvis du halverer ingredienserne kan opskriften i stedet bruges som forret.
Til torsk og anden dampet hvid fisk anbefaler vi Sanserre fra Bichel.