Opskriften er fra Vinpusherens kogebog og foto er fra Moment fotografi

Multe i grønne omgivelser

Facts:

Hovedret/forret

Sværhedsgrad 2/5

Pris pr. kuvert: 25-35 kr.

  • 1 tsk fennikelfrø
  • 2 fennikelknolde
  • 1 stor håndfuld gode grønne oliven, finthakkede
  • 6-8 ansjosfileter, gerne fra Lolin, finthakkede
  • 2 spsk kapers
  • 1 spsk bredbladet persille, finthakket
  • 1 stor tsk dijonsennep
  • Skallen af 1 usprøjtet citron og saften af en halv citron
  • 1,5 dl god olivenolie, gerne toskansk
  • 500 g multefilet med skind, delt i fire stykker
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • Olivenolie til stegning

Rist fennikelfrøene 2-3 minutter på en tør pande, og stød dem i en morter. Skær hver fennikel i fire skiver fra top til bund, gem de to midterskiver fra hver til grilning. Hak resten af fenniklen fint, og bland med fennikelfrø, oliven, ansjos, kapers, persille, sennep, citron og olivenolie. Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra citronsaft.

Pensl midterskiverne af fenniklen med lidt olivenolie, og grill dem på grill eller grillpande 2-3 minutter på hver side, til de har fået tydelige grillmærker, krydr med salt og peber.

Krydr multefileterne med salt og peber på kødsiden, og dup skindsiden helt tør med køkkenrulle. Steg fileterne i lidt olivenolie på en varm slip let-pande, pres forsigtigt på toppen af fisken de første 30-45 sekunder, så den ikke trækker sig sammen (kan evt. gøres med et fladt låg eller en flad tallerken). Steg fisken 3-4 minutter på skindsiden og derefter 30 sekunder på kødsiden.

Fordel ”dressingen” på fire dybe tallerkener, stil en skive grillet fennikel op ad kanten, og anret fisken oven på dressingen. Krydr skindsiden med lidt ekstra havsalt.

Kan godt række til 6 personer som en lille forret, server evt. groft brød til.