Opskriften er fra Vinpusherens kogebog og foto er fra Moment fotografi

Ceviche af kammusling, passionsfrugt, vanilje og peanuts

Facts:

Hapser eller forret

Sværhedsgrad 1/5

Pris pr. kuvert: 15-20 kr.

  • Kornene af 1/4 tahiti-vaniljestang
  • 1 spsk mild olivenolie
    Saft og skal fra en 1 usprøjtet lime
  • 4 ferske og usaltede kammuslinger
  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær
  • ½ mild grøn chili, finthakket
  • 1/2 spsk finthakket rødløg
  • 1 spsk finthakket agurk
  • Kødet fra 2 passionsfrugter
  • Salt, peber og evt. ekstra limesaft
  • 8 neutrale nachos-chips af god kvalitet
  • 1 spsk grofthakkede salte peanuts

Rør vaniljekornene op med olivenolie, limesaft og -skal. Hak kammuslingerne fint, uden det bliver til ”fars”. Vend kammuslingerne i dressingen, tilsæt ingefær, chili, løg, agurk og passionsfrugt, og smag til med salt, peber og evt. ekstra limesaft. Lad cevichen trække fem minutter.

Fordel cevichen oven på de otte nachos, drys med hakkede peanuts og server.

Kan også bruges som en forret, bare gang ingredienserne med to eller tre.